Veentjer Parket

06 11 75 15 99

Zandcementvloer

Nieuwbouw vloeren zijn nog niet direct klaar voor gebruik. Er moet eerst een dekvloer worden aangebracht, zodat u daarop parket, bamboe of iets anders kunt aanbrengen,
Een zandcementvloer is  hier uitermate geschikt voor. Dit komt doordat zandcement gemakkelijk gebruikt kan worden om niveauverschillen, beschadigingen en oneffenheden weg te werken zodat u een gladde vloer overhoudt. Bij volledig verlijmd Parket ondervindt de dekvloer krimpspanning. Door kunststofvezels toe te voegen aan de zandcement dekvloeren, wordt de krimpspanning grotendeels opgevangen.

Hiermee kan het risico op scheuren aanzienlijk verkleint worden. Ook is uw vloer dan voorzien van een volledige wapening waardoor er meer druk op uitgeoefend kan worden.

Bij volledig verlijmde vloeren op vloerverwarming moet de dekvloer aan NEN2741 voldoen.

Anhydrietvloer 

Een anhydrietvloer is opgebouwd uit gips, speciaal geselecteerd zand en water. Deze samenstelling geeft de anhydrietvloer een grote buig- en treksterkte. Een anhydrietvloer wordt niet gesmeerd maar gevloeid. Hierdoor is het mogelijk in één keer een groot oppervlak van een dekvloer te voorzien.
De vloeilaag vult gemakkelijk alle oneffenheden, zorgt voor een naadloos resultaat en een zeer geringe krimp.

Schuren en voorstrijken
Bij direct verlijmde vloeren moet ‘de filmlaag’ , die zich na het harden van de vloer gevormd heeft, geschuurd en voorgestreken worden. Dit zorgt voor een goede hechting van de lijm.

Marmer, Travetin, Graniet, Plavuizen en Epoxygebonden Siergrindvloeren moeten ontvet en geëgaliseerd worden.

Inspectie dekvloer NEN2741

Ieder dekvloer wordt gecontroleerd op vlakheid, vastheid en vochtgehalte; en moet aan een norm voldoen, voordat een vloer of tussenvloer geplaatst kan worden.

– De droogtijd van een nieuwe dekvloer bedraagt 1 week per cm dikte vloer
– Minimale tijd 4 weken

Een tussenvloer is een laag tussen de dekvloer en afwerkvloer (parket, laminaat)

Veentjer Parket