Veentjer Parket

06 11 75 15 99

Echt hout en CO2 opslag

De milieuvoordelen van het kiezen van echt hout zijn onbetwistbaar. Bij de productie, verwerking en verwijdering van hout wordt veel minder energie verbruikt dan bij enig ander bouwmateriaal. En na elke houtoogst worden de bossen opnieuw aangeplant voor de volgende generatie. Dit verantwoord bosbeheer wordt gestimuleerd door internationale organisaties zoals het Forest Stewardship Council® is internationaal het bekendste keurmerk. FSC® en het Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes PEFC.

Circulariteit: Hout is de toekomst

Hout is volledig recyclebaar. Het kan zelfs in drie verschillende fasen worden gebruikt. Ten eerste wordt het gebruikt om een product te maken. Ten tweede kan het product zelf worden gerecycled en ten derde kan het worden gebruikt voor energieopwekking. Geen enkel ander duurzaam materiaal kan dit evenaren, in termen van volume en economie.

Parket tegenover alternatieven

De productie en verwerking van houten delen of parket is niet alleen zeer energiezuinig, maar hebben ook een extreem lage koolstofvoetafdruk als je dit vergelijkt met andere producten zoals beton of PVC, die duidelijk tijdens de productie veel meer energie vereisen. In onderstaand overzicht zijn duidelijk de verschillen waarneembaar.

Echt hout is een perfecte opslag voor CO2

Dat hout een zeer lage CO2 footprint (koolstofvoetafdruk) heeft wordt duidelijk met behulp van het rekenmodel van de Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie (NBvT). Met deze rekentool kunt u eenvoudig door in te vullen welke houtsoort u wilt gebruiken en het aantal m3. Als uitgangspunt kunt u hanteren dat er voor 100 m2 vloer circa 1 m3 hout nodig is. Dus als je een woonkamer van 35 m2 hebt, is de hoeveelheid hout 0,35 m3. Gebruik dit cijfer in het rekenmodel, voer ook de houtsoort in en u ziet razendsnel hoeveel CO2 uw vloer vastlegt.

Veentjer Parket