Veentjer Parket

06 11 75 15 99

Onderhoud Grigio parket

Onderhoud Grigio en Monocoat

Onderhoudsolie

Grigio vloeren moeten na het leggen afgewerkt worden met een Grigio onderhoudswas. Ook kunt u ervoor kiezen om de vloer na te oliën met Floorservice onderhoudsolie. Dit product geeft extra bescherming, maar kan de glansgraad iets verhogen. Wij adviseren de nieuw geoliede vloer tijdens de eerste 10 dagen alleen droog te reinigen!

Om de vloer in optimale conditie te houden, is (afhankelijk van de gebruiksintensiteit) een behandeling met Floorservice Onderhoudsolie nodig. In het geval van wit geoliede vloeren, Floorservice Onderhoudsolie Wit of Onderhoudsolie Antiek Wit en voor donkere tinten Floorservice Onderhoudsolie Naturel gebruiken.

Bij zeer intensief gebruik kan het raadzaam zijn de vloer met Floorservice Onderhoudsolie te blijven onderhouden, of frequenter met Grigio onderhoudswas. Zo wordt het indringen van vuil zoveel mogelijk voorkomen. Hardnekkige vlekken kunt u met Grigio onderhoudswas wegpoetsen.

Parketreiniger

Voor het dagelijks onderhoud de vloer alleen stofzuigen of droog wissen. Bij vastzittend vuil de vloer met Floorservice Parketreiniger dweilen. Ca. 100 ml. Parketreiniger met 10 liter (=1:10) schoon water mengen en de vloer met een goed uitgewrongen dweil reinigen. Alvorens de vloer weer te belopen, de vloer goed laten drogen.

Renovatie

Als renovatie van de vloer noodzakelijk is, dan kan de vloer opnieuw dun met Floorservice Hardwasolie worden behandeld. U dient de vloer dan wel eerst goed te reinigen en eventueel op te ruwen met een groene pad.

Voor projecten (bureaus, winkels, scholen, gastronomie/horeca)

De vloer dagelijks (of naar behoefte) vochtig schoonmaken. Aan het water Floorservice parketreiniger toevoegen om kalkaanslag te vermijden. Droog nawrijven. Circa 1 maal per week (of naar behoefte vaker) de droge vloer met Grigio onderhoudswas behandelen (dun uit het blikje sprayen en verdelen, bij voorkeur met een éénschijfsmachine met beige pad). Laten drogen en nawrijven met een witte pad.

Circa 1 tot 2 maal per jaar (of naar behoefte) de gereinigde en droge vloer met Floorservice onderhoudsolie na behandelen. Eventueel opruwen met een zwarte pad.

Grigio vloeren worden na verloop van tijd steeds mooier en gemakkelijker in het onderhoud. Grigio voelt zich het best thuis bij een temperatuur van ca. 20ºC en een relatieve luchtvochtigheid van ca. 50-65%. Het is raadzaam om indien nodig een luchtbevochtiger te gebruiken.

Veentjer Parket