Veentjer Parket

06 11 75 15 99

Egaliseren

Egaliseer werkzaamheden worden uitbesteed aan Vloeregalisatie Verhagen; zonder bijkomende kosten. U krijgt een offerte van en betaalt direct aan Vloeregalisatie Verhagen.

Ze hebben bij diverse klanten van mij vloeren perfect geëgaliseerd, waardoor ik de parketvloeren zonder enig probleem heb kunnen plaatsen.

Het is een bedrijf met passie voor egaliseren. Ze gaan iedere dag de uitdaging aan om, in een relatief korte tijd, een perfect eindresultaat op te leveren, voor een scherpe prijs. Door hun jarenlange ervaring met het leggen van vloeren weten ze precies wat er van een ondervloer verwacht mag worden. Hierbij gebruiken ze uitsluitend A-kwaliteit producten (Thomsit Basf).

Klantinstructies

Voordat Vloeregalisatie Verhagen bij u de vloer komt egaliseren, is het belangrijk dat u een aantal voorbereidingen treft. Onderstaande instructies zijn van belang om uw vloer naar volle tevredenheid te kunnen egaliseren, zonder meerwerk of extra kosten.

 • In de week voor het egaliseren is het verstandig dat er geen vochtige stoffen in de woning worden aangebracht. Denk hierbij aan stuc, spachtel en spuitwerk. De luchtvochtigheid dient tussen de 40% en 80% te zijn.
 • Voor het egaliseren dient de ondervloer leeg, schoon, droog en vetvrij te zijn. Dat wil zeggen dat eventuele resten van stucwerk, spachtelputz of andere pukkels of vlekken van de vloer af zijn gestoken en dat de vloer goed is gezogen. Ook de kantjes moeten goed gezogen worden.
 • De vloerverwarming dient 36 uur voor het egaliseren buiten werking te zijn. Echter dient de ruimte wel op minimaal 17 graden en maximaal 25 graden Celsius te blijven. Dit is eventueel te bereiken met externe kachels.
 • Er moet een werkende, en goed bereikbare waterkraan aanwezig zijn (geen wc kraantje) en elektriciteit voor onze mixer.
 • Zorg ervoor dat eventuele plinten onder de keuken en het fornuis zijn verwijderd.
 • Controleer of er voldoende ruimte onder de deuren aanwezig is voor de aan te brengen egaline. Als dit niet het geval is, zorg dan dat de deuren ingekort of verwijderd zijn.
 • In de meeste gevallen mag er na drie uur weer over de vloer worden gelopen. De vloer dient echter vrij te blijven om beschadigingen te voorkomen, bijvoorbeeld van trappen, stoelen en tafels. De egaline dient minimaal 24 uur te drogen. Dit is onder ideale omstandigheden. Het beste is om 48 uur aan te houden. Om deze reden mag de vloer de eerste 48 uur niet afgedekt worden, bijvoorbeeld met een stucloper.
 • Vanwege het vloeibare karakter van egaline en het feit dat de vloer met de hand gegoten zal worden, zal er altijd een lichte glooiing te zien zijn langs de plinten c.q. muur. Ook kan er een spetter egaline op de muur komen. Het is een bouwactiviteit en helaas dus niet helemaal te voorkomen. Plinten/muren dienen daarom bij voorkeur pas na oplevering van de egaline vloer geschilderd te worden.
 • Als de werkzaamheden op een verdieping zijn waar we gebruik moeten maken van een trap. Zorg er dan voor dat deze is afgedekt.
 • Vermijd direct zonlicht op de vloer waar de egaline aangebracht moet worden. Dit kan invloed hebben op het droogproces en vloeivermogen van de egaline. Zorg ervoor dat de ramen waar de zon op schijnt afgeplakt zijn. Dat geldt voornamelijk in de lente en zomer als de temperaturen boven de 20 graden komen.
 • Let op: Wij gaan altijd uit van een blijvend droge en trekvaste ondergrond. Egaliseren is gladmaken niet waterpas. Wij volgen bestaande glooiingen in de dekvloer. Ga er dus van uit als u plinten gaat plaatsen dat deze niet naadloos aansluiten. Hier zal ruimte onder zitten. Afhankelijk van de glooiing in de dekvloer.

Werknemers van Vloeregalisatie Verhagen zijn bevoegd om werkzaamheden uit te stellen, wanneer de condities afwijken van deze bovenstaande normen. 

Veentjer Parket