Veentjer Parket

06 11 75 15 99

Legwijze spaanplaat platen

Legwijze spaanplaat platen

 

Legwijze spaanplaat platen
Op een houten ondervloer worden, bij verlijmde en genagelde vloeren, als tussenvloer spaanplaatplaten geniet. Hierbij worden gekartelde spijkers gebruikt. Je voorkomt hierdoor dat in de loop van de tijd de platen los komen en irriterend gepiep ontstaat.

EcoPearls
Als de bestaande houten vloer niet echt vlak is, moet hij met EcoPearls geëgaliseerd worden voordat de spaanplaat platen geplaatst worden.

EcoPearls® zijn eenvoudig in gebruik. Nadat de inhoud van een zak of emmer op de ondergrond is uitgegoten, komt het neer op het gelijkmatig verdelen van de EcoPearls®. Dit kan door middel van een rei worden gedaan. De oppervlakte is daarna direct beloopbaar en bij houten vloeren dragen EcoPearls® ook nog bij aan contactgeluid reductie en thermische isolatie van de gehele opbouw.

Geluidsreductie
Bestaande houten vloeren geven in de onderliggende ruimten meer contactgeluid dan een zandcement dekvloer. Om het geluid te reduceren kan er eventueel eerst een Redupax ondervloer geplaatst worden; waarna de spaanplaat platen erop genageld worden.

Redupax® heeft een hoge mate van thermische isolatie en een egaliserend vermogen tot maximaal 3 mm.

 

 

Veentjer Parket