Veentjer Parket

06 11 75 15 99

Rubio Monocoat Oil Plus 2C

Rubio Monocoat Olie

Rubio Monocoat Olie is dé referentie voor kwaliteitsvolle en milieuvriendelijke houtbeschermingsproducten. Dankzij de geavanceerde technologie van moleculaire binding, waarop de werking gebaseerd is, bezit Rubio Monocoat ongeëvenaarde karakteristieken.

Leverbare kleuren

Natuurlijke ingrediënten,VOC-vrij

Rubio Monocoat olie bevat geen water of solventen en is gebaseerd op natuurlijke ingrediënten. De producten zijn veilig voor de gebruiker én zijn omgeving.
De olie verankert zich – in enkele ogenblikken – met de bovenste microns van het hout door een moleculaire binding aan te gaan met de cellulosevezels (geen verzadigingsmethode).
Dankzij deze technologie kan kleur en bescherming aangebracht worden in één enkele laag. Het heeft zelfs geen zin een tweede laag van het product aan te brengen op een oppervlak dat reeds met onze olie behandeld is, deze zal zich niet meer binden. Dit betekent ook dat het verbruik van onze olie lager is dan bij de traditionele oliesystemen.

Voorbereidende reiniger

Reactieve effecten

Niet-reactieve voorkleuring

Aanbrengen van de olie

Proefkleuren
Er worden er op lokatie 2 of 3 proefkleuren geplaatst. U kunt dan een keus maken. Hou echter eventueel rekening met een dag extra voor het afwerken van de vloer, i.v.m de bestelling van de kleurolie.
Een bies zal door de kleurolie niet zijn eigen kleur hebben, maar een zweem van de kleurolie vertonen.

Duurzame bescherming
Door de moleculaire binding ontwikkelt zich een duurzame en bestendige bescherming. Om deze moleculaire binding te bekomen is het belangrijk om een inwerktijd van een paar minuten te respecteren. Hoe beter de vezels gebonden zijn, hoe sterker de bescherming.

Geen overlappingen
Eenmaal alle vrije cellulosevezels moleculair gebonden zijn wordt overtollig of nieuw product niet meer opgenomen door het hout of door de gebonden Rubio Monocoat laag zelf, waardoor er geen overlappingen of aanzetten ontstaan.

Veentjer Parket