Veentjer Parket

06 11 75 15 99

Leverbare tapis houtsoorten

De traditioneelste onder de parketvloeren: tapis is het Franse woord voor tapijt. Niet voor niets, want het hout ongeacht welke houtsoort, wordt als laag van 6.1 mm dik en 71 en 90 mm breed als het ware als een tapijt van hout op een tussenvloer van spaanplaat of op mozaïek eiken gelijmd en gespijkerd.

Legwijze

Tapis kan meerdere keren geschuurd worden, waardoor een levensduur tot wel 60-80 jaar behaald kan worden. De tapis deeltjes worden op een tussenvloer van spaanplaat of, bij vloerverwarming, op een mozaïek ondervloer verlijmd en genageld. De tussenvloer wordt op haar beurt verlijmd op de bestaande zandcement-, beton- of anhydrietvloer. Hierna wordt het parket ter plekke geschuurd en van een olie- of laklaag voorzien.

Patronen

Tapis kan gelegd worden in allerlei patronen. Denk bijvoorbeeld aan een visgraatpatroon met band en bies, een Hongaarse of Weense punt, een blokpatroon of zelfs een geheel door uzelf bedacht patroon. Keuze genoeg, want er zijn ook nog eens meer dan veertig verschillende houtsoorten verkrijgbaar.

  • Afrormosia visgraat. Vloerverwarming geschikt
Veentjer Parket