Veentjer Parket

06 11 75 15 99

Rubio Monocoat Olie

Rubio Monocoat Olie

 

 

Rubio Monocoat Olie is dé referentie voor kwaliteitsvolle en milieuvriendelijke houtbeschermingsproducten. Dankzij de geavanceerde technologie van moleculaire binding waarop de werking gebaseerd is bezit Rubio Monocoat ongeëvenaarde karakteristieken.

Natuurlijke ingrediënten,VOC-vrij
Rubio Monocoat olie bevat geen water of solventen; en is gebaseerd op natuurlijke ingrediënten. De producten zijn veilig voor de gebruiker én zijn omgeving.

Moleculaire binding
De olie verankert zich – in enkele ogenblikken – met de bovenste microns van het hout door een moleculaire binding aan te gaan met de cellulosevezels (geen lmvorming, geen verzadigingsmethode).

Eén enkele laag
Dankzij deze technologie kan kleur en bescherming aangebracht worden in één enkele laag. Het heeft zelfs geen zin een tweede laag van het product aan te brengen op een oppervlak dat reeds met onze olie behandeld is, deze zal zich niet meer binden. Dit betekent ook dat het verbruik van onze olie lager is dan bij de traditionele oliesystemen.

Unieke kleuren
De unieke Rubio Monocoat pigmenttechnologie maakt het mogelijk om een intense kleuring te bekomen, zonder het natuurlijk uitzicht van het hout te beïnvloeden.
Beschikbaar in 40 standaard kleuren. De combinatie van de olie (A) met de accelerator (B) garandeert een snelle droging en doorharding, en een superieure bescherming.

Rubio Monocoat WoodPrep
Een voorbereidende reiniger voor het reinigen van alle types hout. Het product verwijdert resten schuurstof, minimaliseert schuurfouten en reduceert houtsoort gebonden tannine en oliën.
Verbetert de intensiteit van de gekleurde Rubio Monocoat olie door een betere pigmentopname.

Precolor
Om speciale effecten en contrasten te creëren, kan men kiezen voor een voorkleuring met een product uit het RMC Precolor Easy gamma.De kleuren kunnen onderling gemengd worden. Eenvoudig aan te brengen en met consistente resultaten. De combinatie van onze olie en deze voorkleuringen schept onbeperkte creatieve mogelijkheden. Beschikbaar in 14 verschillende kleuren.

Duurzame bescherming
Door de moleculaire binding ontwikkelt zich een duurzame en bestendige bescherming. Om deze moleculaire binding te bekomen is het belangrijk om een inwerktijd van een paar minuten te respecteren. Hoe beter de vezels gebonden zijn, hoe sterker de bescherming.

Geen overlappingen
Eenmaal alle vrije cellulosevezels moleculair gebonden zijn wordt overtollig of nieuw product niet meer opgenomen door het hout of door de gebonden Rubio Monocoat laag zelf, waardoor er geen overlappingen of aanzetten ontstaan.

Eenvoudig onderhoud
Oppervlaktes die met Rubio Monocoat olie behandeld zijn, zijn eenvoudig te onderhouden. Lokale krassen kunnen heel gemakkelijk hersteld worden.

 

www.monocoat.nl
Video Monocoat

Veentjer Parket