Veentjer Parket

06 11 75 15 99

Gerookt Eiken

Bij gerookt eiken verkleurt het looizuur en de tannine in het hout door een verbinding van ammonia.
Het hout wordt tijdens het roken een bepaalde tijd in een hermetisch afgesloten kamer gelegd, de vluchtige ammonia dampen kunnen dan gaan reageren met het looizuur.

Licht of donker roken ontstaat binnen een aantal uren.
Dit is niet door en door verkleurend en dus schuurbaar aan de oppervlakte.

Bij “kernroken” staat het hout een aantal weken in een sterke ammoniadamp en laat zich dan volledig doorkleuren, de kleur gaat dan naar zeer donkerbruin tot zwart.

Bij roken kunnen makkelijk kleurverschillen optreden, dit komt omdat niet elke plank evenveel looizuur bevat en dus de ene plank meer reageert op ammoniak dan de ander.
Ook zijn er verschillen in hoeverre eiken hout gerookt kan worden. Russisch eiken heeft bv minder looizuur dan Frans eiken.

Onder invloed van licht (UV) gaat het hout “terugkleuren” richting zijn oorspronkelijke houtkleur (lichtbruin), e.e.a. uiteraard afhankelijk van de hoeveelheid licht. Bij het licht roken met ammonia zal het hout na een bepaalde periode (meestal 1 a 2 jaar) weer een geel/bruine tint krijgen.

Roken met RMC Smoke

RMC Smoke geeft eikenhout een gerookt effect zonder dat daarbij schadelijke of irriterende dampen vrijkomen. Het product wordt steeds afgewerkt met een RMC Oil. De combinatie van deze producten maakt creatieve effecten mogelijk en dat terwijl de optimale moleculaire binding van de RMC Oil met het hout gegarandeerd blijft.

– Het product reageert hierbij op het in het hout aanwezige looizuur.

– Kan zowel manueel als industrieel aangebracht worden.

– Verpakkingen: fles 100 ml en 1 L, jerrycan 5 L en 10 L.

  • Eiken naturel
Veentjer Parket