Veentjer Parket

06 11 75 15 99

AccoustimaXX 11dB! geluidsreductie

AccoustimaXX 11dB! is een tussenvloer die samen met het daarop gelegde parket, in combinatie met de draagvloer constructie, een geluidsreductie haalt van zelfs +11 dB! (TNO getest).

Het is zorgvuldig opgebouwd en bestaat uit een combinatie van cementgebonden houtvezelplaat en een extra geluidsisolerende backing van softboardplaat. Het is voorzien van een unieke liplas-verbinding waarmee de onderlinge platen moeiteloos verlijmd kunnen worden.

 

Bouwbesluit 1 januari 2003
De wetgever heeft per 1 januari 2003 in het bouwbesluit de eis voor contactgeluidsisolatie verhoogd van 0dB naar +5dB.
Met andere woorden, de woningscheidende vloer (draagvloer tussen de appartementen) moet contactgeluid remmen.

+10 dB geluidsreductie
Bij +10 dB geluidsreductie gaat het om het verschil tussen een kale betonvloer en een vloer die belegd is met een tussenvloer en vloerbedekking. De tussenvloer zelf geeft dus geen +10dB!
Het gaat altijd om een combinatie van een speciale tussenvloer en een specifieke vloerbedekking. De meeste tussenvloeren die worden aangeboden zijn alleen getest met laminaat. Dit zegt dus niets over wat deze tussenvloer reduceert met bijvoorbeeld massief parket.

 

 

AccoustimaXX 11dB! Een tussenvloer die samen met het daarop gelegde parket, in combinatie met de draagvloer constructie, een geluidsreductie haalt van zelfs +11 dB! (TNO getest).                           AccoustimaXX 11dB! Een tussenvloer die samen met het daarop gelegde parket, in combinatie met de draagvloer constructie, een geluidsreductie haalt van zelfs +11 dB! (TNO getest).

 

Traditionele parketvloer
Op dit moment is er slechts één tussenvloer (AccoustimaXX®), in combinatie met een traditionele parketvloer, die in de praktijk getest is en een verbetering geeft van minimaal +6 dB op de bestaande, zwevende dekvloer. Met een minimale geluidsreductie van minimaal +11 dB voldoet AccoustimaXX® daarom ruimschoots aan de +10 dB norm die de V.v.E. eist. Een bijkomend voordeel is dat AccoustimaXX® door zijn unieke samenstelling, in combinatie met een traditionele parketvloer, ook het loopgeluid tot een minimum beperkt, dus u beleeft zelf de emotie van een vaste vloer!

 

Leginstructie
Veentjer Parket